Svenska kyrkan om islam – ”Fler måste träda fram för en sansad debatt”

Svenska kyrkan, och de flesta av deras medarbetare, de verkar ha drabbats av en kollektiv psykos. Det finns inget annat sätt att tolka den senaste tidens uttalanden om islam, moskéer och böneutrop. De verkar i det närmaste senila!

sweden-islam-bishop

Bilden ovan från New Euro Med

Fredrik Modeus, så heter mannen på bilden, och han är alltså biskop i Svenska Kyrkan. Han får stå som exempel på hur Svenska Kyrkan svassar med islam. Man undrar lite över om de verkligen sett sig omkring i Sverige? 

Han vädjar nu till muslimer att delta i debatten om böneutrop i Växjö. ”Bilden av islam måste nyanseras, det är bra för ett samhälle om religionen får synas och ta plats.”

Det har varit några tuffa veckor för biskopen sedan han offentligt gick ut och stöttade stiftelsen Växjö Muslimer och dess ansökan om att få ha böneutrop varje fredag. Han har fått många mejl med otrevliga påhopp och grova generaliseringar.

Minareter-2

De starka reaktionerna visar tydligt att det som nu behövs är lugna, kloka och sansade samtal, menar biskopen. Det hjälper inte att slänga grova ord och svordomar på varandra.

Fredrik Modeus har ännu inte haft någon kontakt med imamen i Växjö, Isamil Abu Helal, angående böneutropen, men han hoppas att ett samtal ska bli av.

SVT

Bakgrund

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s